Tres receptes per aquestes festes amb la nostra carn ecològica Pirinat, per llepar-se'n els dits!
Nov
10
Tres receptes per aquestes festes amb la nostra carn ecològica Pirinat, per llepar-se'n els dits!
Us portem unes idees per sorpendre als de casa a taula, amb tres carns diferents, pensades especialment per els dies més festiu! Esperem que us encantin!

Espatlla de xai ECO a la sal:

Ingredients per a 4 persones:
-4 espatlles de xai
-Farigola i romaní
-2 bosses de sal grossa

Preparació:
1.Barregem la sal grossa amb les herbes aromàtiques i humitegem amb una mica d’aigua.

2.Col·loquem les espatlles sobre una safata de forn. Pressionem amb les mans per compactar bé la sal i així evitar que se’ns obri durant la cocció. Introduïm al forn i coem les espatlles a una temperatura de 180 °C, durant 1 hora.

3.Un cop tenim les espatlles de xai cuites, podem acompanyar-les amb algunes verdures o preparar alguna salsa, estil compota de poma, reducció de Pedro Ximénez o amb una vinagreta d’herbes aromàtiques!


Filet de porc ECO rostit al forn amb pomes:

Ingredients per a 4 persones:
-Filet de porc (800 g)
-1 kg de pomes
-Oli d’oliva verge
-1 cullerada de farigola
-1 cullerada de romaní
-Sal i pebre

Preparació:
1.Salpebreu el filet i col·loqueu-lo en una plata de forn.

2.Afegir una mica d'oli, el romaní i la farigola i repartiu bé aquesta barreja per tot el filet.

3.Poseu la carn al forn a temperatura forta durant uns 10-15 minuts. Donar la volta al filet i deixar-lo 15 minuts més al forn.

4.Per altra banda, pelar i trossejar les pomes a rodanxes.

5.Quan estigui el filet, col·locar les pomes per sobre i tornar a posar-ho al forn 15-20 minuts més. I a gaudir!


Filet de vedella ECO amb salsa de bolets:

Ingredients per a 4 persones:
-Filet de vedella
-75 g de bolets deshidratats
-400 g de nata líquida
-Sal
-Pebre
-Oli d’oliva

Preparació:
1.Posem els bolets deshidratats amb remull amb la nata liquida durant 3 hores a la nevera.

2.Despres agafem el filet de vedella, el tallem a talls gruixuts, salpebrem cada tall i els posem a coure a foc alt, perquè ens quedin ben rossos de fora i un punt cru de dins.

3.Per la salsa de bolets, agafem els bolets en remull que tenim a la nevera i els posem amb un cassó amb una mica de sal. A foc mig, anem deixant que es vagi reduint tota la salsa, fins que ens quedi una textura ben cremosa.

4.Un cop tenim la salsa, emplatam el tall de filet i amb una cullera el cobrim per sobre amb la salsa de bolets. Si volem, es pot acompanyar aquest plat amb unes verdures al forn o al vapor!







Inversions per a la transformació i comercialització dels aliments
Actuació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022 cofinançada per: